Even voorstellen…

Hallo allemaal, mijn naam is Sandra Hoogeveen. 36 jaar oud. Woonachtig in Hoogenweg, samen met mijn man en 2 kinderen. Thijs 11 jaar en Tessa 7 jaar.

Mijn droomkist is ontstaan nadat ik op 1 november 2021 de stap heb genomen om mijn vaste baan als verpleegkundige in het ziekenhuis op te zeggen. Ik liep al langer rond met het idee voor mezelf te gaan beginnen. We hebben een intensieve thuissituatie, Thijs onze zoon heeft een meervoudige beperking, waar de nodige zorg naar uit gaat. Doordat ik nu zelf mijn dagen kan indelen en plannen is er een betere balans ontstaan. Met deze mooie nieuwe uitdaging kan ik vol enthousiasme aan de slag.

Het geeft me veel voldoening dat ik met iets kleins, iets heel groots voor een ander kan betekenen. Dat ik een positieve, kleurrijke bijdrage mag leveren in vaak een donkere periode, het maken van een tastbare herinnering en dat is zo waardevol. De afgelopen jaren heb ik voor verschillende organisaties gewerkt als verpleegkundige. (ziekenhuis, technische thuiszorg). In 2019 ben ik aan de slag gegaan als coördinator van een hospice bij mij in de buurt. De laatste 5 jaar kwam ik veel in aanraking met palliatieve zorg. (zorg in de laatste levensfase). Vooral in het hospice was ik vaak zoekende hoe ik kinderen bij de situatie kon betrekken. Kinderen rouwen en verwerken op een geheel eigen wijze. Ik ben me er in ben gaan verdiepen, en wat ik veel terug lees, en zelf ook mocht ondervinden, is dat het voor kinderen prettig is om op een actieve manier betrokken te worden bij een verlieservaring. Het geeft ze een rol binnen het geheel. Hier is het begin van mijn droomkist ontstaan, kinderen op een creatieve, actieve wijze betrekken bij een rouw of verlieservaring.

Mijn droomkist gaat creatieve pakketten aanbieden voor kinderen, gezinnen, woongroepen en klassen die te maken hebben met rouw en verlies. Hierbij moet je denken aan de verkoop van pakketten rondom o.a. de uitvaart, zoals een pakket met verf, kwasten, grondzeil voor het verven van de uitvaartkist, een compleet pakket om een herinneringskist kleur te geven, het versieren van een mooie houten regenboog, het kleuren van een candle bag (zak voor een kaars) en nog vele andere pakketten, kijk hiervoor even in de webshop. Voor kinderen zo fijn om op deze manier betrokken te worden. Ze kunnen er volledig hun creativiteit, gedachten en emotie in kwijt, wat ze weer verder helpt in het proces van rouw. En juist door samen ‘iets’ moois (tastbaars) te maken, maak je met elkaar een nieuwe herinnering, en die is zo ontzettend waardevol. Dit soort activiteiten vinden op dit moment steeds meer plaats en het is goed dat deze bewustwording plaats vindt. Je helpt de kinderen er echt verder mee. Dit is wat ik heel graag met mijn droomkist wil betekenen voor een ieder, kleur toevoegen aan de donkere dagen. Het maken van een herinnering, waar je later met elkaar op een positieve manier op terug kunt kijken. Ik hoop dat ik ook wat voor jou mag betekenen, kijk rustig eens rond op de site. Heb je vragen mail of bel gerust, ook denk ik graag met je mee over een zinvolle activiteit voor bijv. een groep. Ook voor grotere aantallen bent u bij mij aan het juiste adres, neem dan even per mail of telefonisch contact met mij op.

Groetjes Sandra