Herinneringskisten

Een herinneringskist is voor vele doeleinden te gebruiken. Heel graag zet ik de kist vooral in om herinneringen op te halen, na te laten.

Mijn droomkist biedt verschillende opties aan, een blanco herinneringskist, een kist met inhoud om zelf de herinneringskist te personaliseren, en een herinneringskist met inhoud om de uitvaartkist te verven.
Ook zijn er een tweetal kisten te vinden die ontstaan zijn na een mooie samenwerking. 

Kies de herinneringskist die bij jouw past, en bewaar jouw mooiste herinneringen.

De kist is gemaakt van natuurlijk naaldhout. Hij heeft een scharnierend deksel dat door een riem niet te ver kan worden geopend, twee draaggrepen aan de zijkant en afgeronde hoeken en randen. Dankzij de handige draaggrepen kun je de herinneringenkist er steeds gemakkelijk bij pakken.

Mijn droomkist biedt 2 verschillende maten kisten aan, namelijk:
Herinneringskist 40cm x 30cm 14cm (Medium)
Herinneringskist 40cm x30cm x23cm (Large)

In een herinneringskist bewaar je herinneringen voor later, je maakt de herinnering tastbaar. Deze kisten zijn zeer geschikt om in te zetten ten tijde van een rouw of verliessituatie.

Bewaar alle waardevolle spullen er in, die je aan je dierbare doen denken.
Betrek de kinderen bij het maken van een herinneringskist. Samen werk je aan een tastbare en blijvende herinnering die de kinderen zich later nog goed zullen herinneren, en daarbij is het ondersteunend in de rouwverwerking.

Personaliseer de kist naar jullie smaak. Zo wordt het jullie droomkist….
Samen kun je de kist versieren in de mooiste kleuren, gave glitters, volplakken met foto’s, het kan en mag allemaal want het is jullie herinneringenkist, een kist om bij weg te dromen en herinneringen op te halen! En die zijn zo belangrijk voor een ieder!

De kisten zijn ook goed te gebruiken voor schoolklassen en woongroepen. Als er sprake is van een overlijden, kun je een hoekje creëren waar de kinderen, bewoners zich even terug kunnen trekken. Versier samen met de gehele groep de herinneringskist.

Indien de kinderen nog erg klein zijn, kun je er als ouder, opa of oma ook voor kiezen om zelf een mooie herinneringskist na te laten.

Andere doeleinden:

Tevens zijn deze kisten zeer geschikt om in te zetten tijdens een ziekte proces, om later terug te kijken op deze rollercoaster of een andere traumatische ervaring.

Maar ook worden deze kisten veel ingezet als geboorte kist, bewaar de 1e kleertjes er in, kraamzorgdossier, haarlokje, echofoto’s, geboortekaartje, speentje, fotoboekjes etc.

Heb jij een vraag over hoe je de kinderen erbij kunt betrekken, of hoe je inhoud kunt geven aan de herinneringskist, stuur mij dan gerust een berichtje. Dan denk ik graag met je mee.

Liefs, Sandra